Verslag Woonbeurs 2018

WOONBEURS  2018

Ook de Bewonersvereniging Texel werd benaderd om op de Woonbeurs te komen staan.

“Wat moet de Bewonersvereniging Texel nou doen op die woonbeurs?” zult u misschien denken.
“Heb ik daar wat aan?”
Jazeker indirect heeft u en onze vereniging daar wel iets aan.
Daarom besloten beide bestuursleden Tineke en Hennie om de Bewonersvereniging te vertegenwoordigen en een stand in te richten.
Van achter de stand staan kwam niets terecht want het was zo druk dat we de hele dag voor onze stand hebben staan praten.
Met een vrolijk ‘goedemorgen’ of  ‘goedemiddag’ verwelkomden we de woonbeursbezoekers en boden hen een dropje/pepermuntje aan.
Ook hadden we reclamepennen en bekers weg te geven.
Diegene die belangstelling had voor de Huurwijzer (uitgegeven door de Woonbond) met daarin het artikel over huurverhoging nam een exemplaar mee.

Allemaal binnenkomertjes natuurlijk, want op die manier kwamen we in de gelegenheid om met de mensen in contact te komen.
We konden zo de mensen duidelijk maken dat wij de belangen behartigen van alle huurders van Woontij.
En ook hoe belangrijk het is om lid te zijn van onze vereniging, immers, samen sta je sterk en krijg je meer voor elkaar!

Onder de bezoekers waren ook mensen die een eigen huis bezitten maar wel met de gedachten rondlopen in de nabije toekomst te gaan huren; dus toekomstige huurders.
Ook stelletjes die nu duur huren van een particulier en hopen ooit een betaalbare huurwoning te kunnen krijgen.
Natuurlijk spraken we huurders die al lid zijn of nog moeten worden.
Het viel ons wel op dat de Bewonersvereniging bij veel mensen niet bekend is.
We zijn blij, als bestuur, dat we mensen van diverse pluimage hebben kunnen informeren.
We hopen dat we met onze aanwezigheid op de Woonbeurs in ieder geval bijgedragen hebben tot meer bekendheid.

Volgens de organisatoren was de beurs zeer geslaagd en wordt volgend jaar waarschijnlijk weer georganiseerd.

Zo ja. Dan zijn wij van de Bewonersvereniging zeker present.